Schloß Charlottenburg

 2009.10.11. 14:39

Mivel a kerület első számú nevezetességei között ez a kastély, ezért hiba lenne kihagyni a megtekintését.

A porosz választófejedelem III. Frigyes feleségének Sophie Charlotte-nak volt ez a kastély a nyári rezidenciája. Több részletben építették fel a kastélyt a ma látható formájára.
Maga a kerület is (Charlottenburg) Sophi Charlotte-ról kapta a nevét, valamint amit már korábban le is fényképeztem, a Charlottenburger Tor is neki és a férjének állít emléket. Meg annak, h nekik köszönhetően abban az időben Charlottenburg volt az egyik leggazdagabb város. :)

Ezek ismeretében és az olykor előbukkanó napnak köszönhetően úgy döntöttem tegnap, h körbejárom a kastély parkját. Sajnos mire már odaértem, addigra újra beborult, sőt a végére még az eső is eleredt, uh csak kb. 1,5-2 órát sétáltam a parkban.
Hatalmas terület, és nagyon cselesen a Spree-t egy kicsit megcsapolva (egy kis kanálison keresztül) egy egész kis tavat is kialakítottak az egykori kerttervezők. Szóval igazán romantikus hangulata van az egész parknak. Kellemes hely lehetett a nyári melegben. Rengeteg fa, árnyas liget, és sétaút van, ahol biztosan el tud az ember órákig sétálni.

Készítettem néhány képet is, amiket a picasan meg nézhettek, és egy kedves dán vagy svéd család jóvoltából rólam is készültek képek.

Most megyek újra vissza a kastélyhoz, h belülről is megszemlélhessem.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://timiberlinben.blog.hu/api/trackback/id/tr511442578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása