Erdei séta

 2009.10.10. 11:34

Tegnap nagyon szuper idő volt, uh muszáj volt kihasználni egy kis erdei sétára. :)

Itt a közelben néhány buszmegállónyira van egy Grunewald nevű erdős rész. Egészen olyan érzésem volt, mintha a Mátrában lennék. Csak az volt a fura, h egy turista jelzést sem láttam. Úgy tűnik erre nem divat, ezért inkább maradtam egyelőre a főút közelében.

Így a tenapi nap egészen természet közelire sikerült!
Már a koliból való induláskor találkoztam egy éppen ebédelő mókussal (ld. fotók), és az erdőben is egy csomó cinegét lehetett látni. Grunewald a Havel folyó egészen tóvá szélesedő szakaszát veszi körül, uh a vízhez érkezve is egy csomó állatot lehetett megfigyelni. Szürkegémet, és tollászkodó vadlibákat (legalábbis ahhoz vmi hasonlókat) is sikerült lefényképeznem.
Végül elérkeztem egy kilátóhoz, amire már nagyon kíváncsi voltam, h milye lesz majd onnan a kilátás, de sajnos arra még várnom kell. Ugyanis javában felújítás folyik rajta, uh nem lehetett felmenni, de fotót is csak felállványozva láthattok róla. :( Sajnos az sem volt kiírva, h mikorra fejezik be, uh csak reménykedhetek benne, h amíg itt leszek, addig átadják.

A hazafele út viszont eléggé érdekes volt. Egy busz jár ott az erdőben, az is csak óránként, uh érdemes annak a menetrendjéhez igazodni, de ami vicces abban a járatban, h az erdőn végig egy emeletes buszt járatnak. :D
Szerencsére azért nincsenek olyan nagy emelkedők, de egészen érdekes élmény volt az erdőben egy régi emeletes busszal utazni. A régit már a menetrendben is megjelölik, csak itt éppen tradicionális járatnak nevezik :) Otthon a BKV meg még mindig ezer éves buszokat járat - csak nehogy rájöjjenek arra, h minden ilyen járatra a retro járatokon szokásos dupla jegyárat kérjenek. :P

Ma még egyelőre az első program pont az ebéd elkészítése, aztán majd megint bemegyek a városba. De mivel most megint a szeles idő van soron, ezért nem valószínű, h hosszú szabadtéri sétát fogok ma is tenni. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://timiberlinben.blog.hu/api/trackback/id/tr641440201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sne 2009.10.10. 16:58:56

Majdnem elfelejtettem: Jürgen Redigan(a főnököm férje)a TU.-n dolgozott és innen is ment nyugdíjba:):)Ugye milyen kicsi ez a nagyvilág?!
Sok-Sok pussz!!

ntimus 2009.10.10. 19:00:33

@sne: Ez vicces! :D
És mit csinált ott?

Naplovag 2009.10.10. 19:37:57

Nahát, az a mókus jópofa... és jól láttam, hogy azok ott mind függőágy kompatibilis fák? ;-) .. meg az a tó...!
Ne menj sehová, hozom a bőröndöket!!!!

sne 2009.10.12. 21:11:47

@ntimus: Valami kutatási részlegen dolgozott,pontosabban én sem tudom.Mostanra ide is megérkezett a rossz idő.A múlthéten még nyár volt és most itt a tél.2 napja esik az eső, mára már a szél is ide ért.Jönnek a mínuszok is.Áronka(kihúzott 1 fogát a suliban)már a havat várja:):D.Reméljük lassan majd a suliról is hallunk egy kicsit bővebben:D Áronkáék javában írják már a felmérőket.Holnap lesz az angol.Puszi!
süti beállítások módosítása