Csak egy kis kiruccanás

 2009.11.04. 19:19

A hétvégén annak ellenére, h jó lett volna megint visszanézni Potsdamba, de mivel hétfőn haza kellett küldenem egy házi dolgozatot, ezért a hétvégét tanulással kellett töltenem.
A pénteki sziget látogatást, és vasárnap egy rövid kis sétát engedélyeztem magamnak itt a környéken, h a dolgozat biztos el tudjon készülni időben.

Mivel a szigetről már írtam, most következzék a vasárnap. A kínai lány lakótársam mesélte, h itt a közelben van egy kis tó, és arra is nagyon szép a környék, uh azt érdemes megnézni. Uh az volt a tervem, h ha már így ajánlotta, akkor egy kis kikapcsolódásként - meg azért, h ne maradjak le a napsütéses időről - elindultam egy kicsit sétálni.
Sok izgalomra nem számítottam - meg végül a tóig már nem jutottam el - mégis "jöttek szembe" érdekességek. :)

Az erdőben arra számítottam, h maximum sétálgató, futó, kiránduló emberekkel találkozok, de épp akkor volt egy erdei futó verseny is, uh a szokásos néhány futó helyett jó néhány száz fős futó csoportba botlottam. :)
Nem tudom, h a versenyről tudósítottak, vagy csak vmi évfordulós felvételt akartak leforgatni, de az erdőben nem messze a futók útvonalától volt egy mini 4 fős tv-stáb is egy zöld trabanttal. Meg az egyik fickó vmi régi határőr ruhába volt felöltözve, és vmi útlevélhez hasonlót lobogtatott a kezében (csak ezért gondolom, h határőr ruha lehetett rajta, egyébként nem vagyok ennyire szakértő). Mindenesetre meglepő látványt nyújtottak ott az erdőben. :D

A másik furcsaság aznap a város közepén, a Potsdamer Platz-on felállított hatalmas jégcsúszda vagy hócsúszda...nem tudom, h hívják ezeket. Volt persze körülötte mindenféle árus, afféle mini vásár is volt ott. Nem tudom biztosan miért lehetett ez ott, mert azért az adventi vásárok még odébb vannak, de talán vmi olyasmi lehetett az apropó, h Ausztriát népszerűsítsék ezzel. Vagy ott vmi síelős verseny...

Aztán most már a hétvégi, jövő hét eleji nagy banzájokra készülnek a berlini fal 20 éves évfordulójának a megünneplésére. Ma már hallottam a rádióban, h egy csomó utcát már most lezártak a Brandenburgi kapu környékén. Gondolom már készítik elő a terepet a holnapi U2 koncerthez. Természetes a meghirdetett ingyen jegyeket már a regisztráció kezdő napjának délutánjára elkapkodták, uh most már csak max. úgy lehet ingyen U2-t hallgatni, ha vhogy mégis oda tud jutni az ember a környékre. Bár ez nem tudom mennyire lesz lehetséges, mert a Pariser Platz (a kapu előtti tér) elég zárt, a kapu mögött meg gondolom a backstage lesz, de azért majd megnézem mi lesz holnap ott.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://timiberlinben.blog.hu/api/trackback/id/tr641500740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poppingCandy 2009.11.06. 22:57:41

Na sikerült a koncert közelébe kerülni? vagy voltál vmilyen rendezvényen?
süti beállítások módosítása