Adventi vásárok

 2009.11.29. 19:49

Már időnként ejtettem szót róla, h nagyban építik a kis adventi falvakat, de csak ezen a héten nyíltak meg, uh csak most derült fény rá, h milyenek is, ha kinyitnak.

Meg kell hagyni nem olyan, mint otthon. Eddig 4 vásárban voltam, de mindegyik egy kicsit más, viszont azt összességében el lehet róluk mondani, h a vásárosok közel fele vmilyen büfé, kifőzde, kajálda. Úgy tűnik, itt már az adventi időben is jól-lakatják a népet! :D

De tényleg, az otthon megszokott kézműves (nemezes, gyertyás, ékszeres, bőrős, stb.) mellett itt nagyon sok kajálda van, sőt még néhány vidámparki fogás is felfedezhető - mint óriáskerék, körhinta, céllövölde, kacsahalász. Szóval a szórakozásban sem lehet hiány, aki egy itteni adventi vásárba ellátogat. Csak bírja pénztárcával. Mert hát lehet itt kapni lángost, meg kürtöskalácsot is (aminél igencsak felcsillant a szemem), de hát mivel vásárban vagyunk, ezért az ilyeneket igencsak aranyárban mérik. :(

Mindenesetre igen igényesen vannak felépítve itt a kis árúsító helyek. Mert azt egyáltalán nem lehet rájuk mondani, h egyszerű kis bódék. :)
Vannak nagyon komolyan megmunkált szerkezetek - és többségében azok csak vmi vendéglátó szerepet töltenek be, vannak fűtött sátorba költözött kis standok is (ezek a kristály csillárosok), vagy ami csak tényleg kézműves dolgokat árul, az is szépen fel van díszítve világítással.

Persze mindenhol lehet venni valamilyen lélekmelegítőt, és vásáronként, de még 1 vásáron belül is többféle bögrében kínálják. És az a jó itt Bécshez képest, h egy standnál nemcsak forralt bort, vagy forró csokit lehet ilyen bögrébe kérni, hanem minden meleg italt (teát, puncsot, stb.) ilyenben kap kézhez az ember.

Picasan találtok néhány képet is a vásárokról!

A bejegyzés trackback címe:

https://timiberlinben.blog.hu/api/trackback/id/tr931561552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása