Technische Universität Berlin

 2009.10.20. 21:34

Az érdeklődésre való tekintettel, akkor egy kicsit írok a suliról is. :)

Összeségében elmondható róluk, h nincsenek toppon az adminisztrációban, de ahhoz már otthon is hozzászoktam, h van aminek muszáj utána járni különben nem történik semmi. Itt az nehezíti egy kicsit a helyzetet, h nem tudom, melyik ajtón kell kopogtatni, h választ kapjak a kérdésemre (ha van), uh előbb még azzal kell foglalkozni, h megtalálja az ember kit kell keresnie, és csak utána indulhat a megszokott utánajárás. Szerencsére ezek kezdenek lecsengeni, uh remélem nem lesz ezután sem ennél több dolgom a bürokráciával.

Múlt héten csak 1 előadásom volt, mert a többi csak a héten vagy később kezdődött/kezdődik. Szóval eddig amiről tudok mesélni az marketing stratégia (ez van hétfőnként), és médiamenedzsment-online újságok (ebből ma volt az 1. óra).

A marketing stratégia múlt héten egészen izgalmasan indult, jófejnek tűnik a tanár, és érdekes volt az óra is - meg értettem is, h miről beszél, uh összességében jó volt. Tegnap már jobban belecsapott a lecsóba néhány marketing elmélettel, amikre nagyon kellett koncentrálnom, h megértsem,h miről is beszél. Többé-kevésbé sikerült, de biztosan kell még vele extrába foglalkoznom, h mindig képben legyek. Csak a végén lesz majd belőle vizsga, meg persze jól teszi az ember, ha bemegy előadásokra, és van jó néhány megadot irodalom is, uh ehhez olvasni kell és memorizálni.

A mai már egy szeminárium volt, de mivel a tanárnak egyéb elfoglaltságai lesznek, ezért kicsit átütemezte az órákat, és most egy dupla órával indított. :)
Itt is értettem, h mikről beszél, de azért a végére itt is jó kis fejfájást kaptam, mert nagy odafigyelést igényelt, h értsem miről beszél. De ez a fazon is jófejnek tűnik. Mondta, h nála nincs vizsga, és ha megtartottam azt a beszámolót, ami kötelező a tárgy teljesítéséhez, akkor nem gond, ha a végén már nem leszek ott az órákon, ha esetleg haza kell utaznom. Itt is az órákon ott kell lenni, és mindenkinek választania kell a megadott témakörökből, és arról kell egy 20 perces összefoglalót tartania, uh itt az évközi munkát az teszi ki, h erre a kiselőadásra kell felkészülni, utána olvasni a témának.

Eddig arra jöttem rá, h sok energiát emészt fel, h megértsem, h mit mondanak az órákon, aminek a vége mindig fejféjés lesz a nagy koncentrálás miatt, de remélem, h ez idővel változik majd. Ugyanis jövő hét hétfőn már lesz szakmai német órám is, amit azért vettem fel, h a szakmai témákban jobban otthon legyek, és olyan szinten tudjak visszaválaszolni, mint ahogy elmondják a tanagyagot is az órákon. Megremélhetőleg a fejfájásaimon is tud segíteni azzal, h természetesebbé válik számomra, ha szakmai német szövegeket kell hosszabb ideig hallgatnom.

Vizsgákat tekintve eddig azt tudom, h febr.8-án és 15-én lesz majd egy-egy, uh ez azt is jelenti, h az otthoni félév kezdésből 2 hetet ki kell hagynom. Ami nem túl jó, de még épp belefér. Aztán majd ha kiderül a következő féléves órarendem, akkor úgyis szólok majd emiatt a tanároknak otthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://timiberlinben.blog.hu/api/trackback/id/tr751464163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása